לחזרה הקלק שוב


מבנה הנהלת רשות שדות התעופה

2016
ציבור

לצורך הקמת מבנה חדש עבור משרדי הנהלת רשות שדות התעופה תכנן משרדנו בנין בן 5 קומות בשטח של 13,500 מ"ר באזור התמך המזרחי בנתב"ג בצמוד לחדר האוכל הקיים. המבנה ממוקם בין הכיכר הראשית והחניון הפתוח ובו מתוכננות שתי כניסות, האחת ציבורית ראשית המאפשרת תנועה נוחה אל חדר האוכל לאורך ארכדת הצללה מקומרת, והשניה, כניסת עובדים יומיומית ממגרש החניה הצמוד אל בין אגפי המבנה. המבנה מתוכנן ע"פ סכמת תנועה פשוטה וברורה המתחילה באטריום הראשי, אליו מתנקזות שתי הכניסות של הבניין. מן האטריום בן חמש הקומות משתרעים שני האגפים של המבנה- המזרחי לעבר חדר האוכל והמערבי לאורך הכביש. כל אגף בנוי מחדרי משרדים מודולרים עבור מחלקות הארגון ושני פרוזדורים פנימיים המקיפים את גרעין האגף ופונקציות התמך הנלוות אליו. בקצה כל פרוזדור נמצאת יחידת סמנכ"לות ממודרת אליה צמודים ממ"מ המשמש חדר ישיבות וגרם מדרגות בטיחות. בהתאם להנחיות התב"ע תוכנן גג המבנה מפח אלומניום מקומר המלווה בשני מישורים מרחביים, את החזית הדרומית ומשמש גם להסתרת המערכות הטכניות שעל הגג. במהלך החיפוש אחר שפה עיצובית שתבטא את חדשנות המבנה ואת המוטיב התעופתי הגלום בו, ניצלנו את כיוון המגרש והגאומטריה של המבנה כדי ליצור חזית קיר מסך המשכי המשלב אלמנט הצללה יחיד במינו. אל מערכת התליה המחוברת למסך, מעוגנים לוחות של תאים פוטוולטאים המסודרים וורטיקלית לאורך החזית, בהפניה זוויתית כלפי השמש. אלמנטים אלו מיצרים חזית דרמטית בעלת מראה טכנולוגי מורכב. השימוש בתאים פוטוולטאים כאלמנט אדריכלי מרכזי - מעבר לתפקיד הטכני של ייצור חשמל מאור השמש- טרם בוצע עד כה בארץ ויש לו נסיונות ספורים בעולם. תכנון החזית מאפשר חיסכון אנרגטי כפול- גם באופן פסיבי ע"י אלמנטים של ההצללה וגם באופן אקטיבי ע"י פעולת התאים הפוטוולטאים. חזיתות המבנה הפונות לצפון בנויות מחיפוי לוחות פריקסט בטון עם חלונות גדולים שקועים המכניסים אור שמש לא ישיר. הפרויקט שמתוכנן על ידינו במסגרת תכנון כוללני, ייצא לביצוע באפריל 2018 ובנייתו אמורה להסתיים ב2021.

המזמין: רשות שדות התעופה

מיקום: נמל התעופה בן גוריון

שטח: 13,500 מ"ר

 

הדמיות: Totem