לחזרה הקלק שוב


בניין מבקר המדינה

2012-2015
ציבור

 

"כל כבודה בת מלך פנימה" (תהילים מ"ה)

בניין מבקר המדינה ממוקם במרום קריית הלאום, כשהוא מנצל את מיקומו הייחודי וחולש על המבנים הסובבים אותו. בהתאם לערכי המוסד, תוכנן מבנה מאופק ומודרני, המשדר ממלכתיות ויוקרה יחד עם שקיפות מערכתית, דיוק וחיבור לסביבה.

פירוק חזית האבן המסורתית למסות נפרדות בעזרת קירות מסך שקועים, יחד עם חלונות מודולריים המשולבים בתריסי הזזה במיקומים אקראיים, יוצרים חזית פשוטה אך מתוחכמת.
בבניין אטריום ראשי מהודר היוצר חצר פנימית מקורה ב,sky light  אשר ביחד עם המעליות הפתוחות, תורם לתחושת התמצאות ברורה ומבטא ערכים של שקיפות, בהירות ויושרה. מקומת הכניסה הראשית נמשך חלל האטריום אל המפלס התחתון בו ממוקמים החללים הציבורים של המבנה .

המבנה קיבל תקן לבנייה בת קיימא בשל הדגש שהושם לניצול האור הטבעי להארת החדרים והמסדרונות הפנימיים בבניין, תוך מתן אפשרות לבקרת עוצמתו באמצעות מרכיבי הצללה וגן משוקע (The Sunken Garden).

משרדנו זכה בתחרות D.B.O.T לתכנון מבנה מבקר המדינה יחד עם חברת שיכון ובינוי בזכות טיב התכנון האדריכלי ועיצוב המבנה.

המזמין: שיכון ובינוי

מיקום: ירושלים

שטח: 15,185 מ"ר

 

צילום: עמית גירון