עיר הבה"דים

2012-2015

במרץ 2012 הוכרזו הזוכים במכרז D.B.O.T להקמת עיר בסיסי ההדרכה בנגב, החברות הזוכות הן חב' מנרב בשיתוף עם חב' "אלקטרה" וחב' התקשורת "רד-בינת" שהקימו  במשותף את חב' ההקמה "מבט לנגב". משרדנו שתרם תרומה גדולה לזכייה, קיבל את מלוא התכנון האדריכלי של כל בנייני המחנה, 90 במספר. ביניהם בנין מפקדת המחנה, בנייני מגורים, בנייני בתי ספר כלליים, בנייני בתי ספר ייעודיים לתקשוב, לרפואה, לחינוך, בניינים למקצועות חיילים ומקצועות טכנולוגיים צבאיים, וכן מבנה חדרי אוכל מרכזי, אולם כנסים בן 800 מקומות, מרפאה, מבנה מסחר ומועדונים, מגרשי מסדרים, מלון, מבנה זיכרון ומורשת, וכן מבנים טכניים רבים המהווים חלק מהמכלול העירוני. שטח הבניה הכולל הוא כ 250,000 מ"ר.
התכנון מתבסס על הרצון להקים עיר מדברית קומפקטית ומוצלת, בעלת סדר פשוט של חללים עירוניים מוגדרים היטב והירארכיים, המקלים את ההתמצאות למשתמש האקראי תוך שימוש יעיל בקרקע וחסכון וצניעות המבנים. התכנון האדריכלי בשלב התחרות ובשלבי ההקמה זכה לשבחים מצד המדינה מחד, ואיפשר ליזמים להגיש הצעה אטרקטיבית אשר זיכתה אותם בפרויקט מאידך.משרדנו הכפיל את מספר האדריכלים במשרד לצורך עמידה בלוח הזמנים וקצב הקידום הנדרש לפרויקט בסדר גודל זה. הבניה בשטח כבר החלה במהלך ינואר 2013. אכלוס המחנה צפוי במאי 2015.