לחזרה הקלק שוב


ג.ט.י הר חוצבים

1993-2012
תעסוקה

חברת "נכסי הר חוצבים" (בבעלות ג.ט.י) רכשה את מגרש חברת "לוז" לשעבר. על המגרש היה קיים בניין המנהלה של החברה אשר שימש בתחילת הפרויקט כבניין השכרה לשטחי תעשייה (בניין A).

בשלב הראשון נבנה בניין מעטפת להשכרה (בניין B) בשטח של כ-28,000 מ"ר, וחניון בן 01,00 מקומות חנייה. בניין זה תוכנן כבניין מעטפת יעיל לצורך השכרת השטחים למשרדים ולתעשיית עתירות ידע. עומק הקומה הוא כ-33 מטרים ואורכה כ-180 מטרים. בבניין נבנו 3 חללי כניסה נפרדים המאפשרים פיצול וגמישות בגודל יחידת השטח הניתנת להשכרה.

בשל הטופוגרפיה מהווה גג החניון חצר כניסה בגובה הרחוב אל בניין זה. החצר מגוננת, ויחד עם גג בניין A מהווה חצר המשכית גדולה אשר מהווה את עיקר השטח הפתוח לכל הפרויקט.

לאחר סיום השלב הראשון המשרד נקרא לממש את זכויות הבנייה הקיימות ולהגדילן ב- 25,000 מ"ר נוספים. לאחר אישור תכנית בניין העיר נבנה בניין נוסף (C/D) המורכב ממגדל בן 19 קומות ואגף נוסף בן 3 קומות.

מבניין זה תוכננה הכניסה הראשית לפרויקט וממנה פיצול נהיר לכל אחד מהמרכיבים הבנויים של השטח.

המגדל תוכנן כמגדל יעיל לצורך השכרה לתעשיות עתירות ידע, בתכנית ריבועית פשוטה של 33x33 מטר. הקומה תוכננה כקומה יעילה ביחס ברוטו נטו נמוך, ומאפשרת מגוון של אפשרויות חלוקה.

המגדל ה"נמוך" באופן יחסי דרש אמצעי אדריכלי אשר יעשה אותו תמיר יותר, לשם כך פוצלו משטחי החזית הראשית באמצעות מסכים מזוגגים עם חלוקה אנכית מודגשת.  הזיגוג, בחזיתות הדרומית והמערבית של הבניין, תוכנן עם מערכת הצללה קבועה התלויה לפניו. מערכת זו מונעת את התחממות מסך הזכוכית וכך חוסכת אנרגיה רבה בקירור הבניין בימי החום. זה הבניין הגבוה הראשון בישראל בו הותקן מסך הצללה לכל גובהו. בנוסף לחיסכון באנרגיה יוצר המסך מערכת נגישה המאפשרת ניקוי פשוט של הזכוכית.

בשלב הקמת המגדל חוברה הכיכר המגוננת של הפרויקט עם שטח ציבורי מגונן הצמוד אליו, ליצירת רצף חללים פתוחים ומגוננים העוברים דרך המתחם ומפיחים בו איכות נוספת.

המזמין: חברת נכסי הר חוצבים (ג.ט.י)

המיקום: אזור התעשייה הר חוצבים, ירושלים

שטח: 81,500 מ"ר