לחזרה הקלק שוב


(HP) בניין קומפאק

1997-1999
תעסוקה

משרדנו, בשיתוף אדריכל אבי רוזנברג, זכה בתחרות אדריכלית לתכנון בניין הנהלת חב' "דיגיטל" בארץ, שעברה אל אזור התעשייה ברעננה. החברה נרכשה ע"י חברת "קומפאק" (HP היום) והבניין נבנה כמטה החברה לפעולתה בישראל.

הבניין כולל את משרדי החברה ומערך לוגיסטי תומך למוצרי החברה בישראל. מערך זה כולל אולם שרתים, מרכז הדרכה לעובדים ומעבדות לתיקון מחשבים ניידים, שהיה המוצר העיקרי של החברה באותה העת.

הבניין נבנה בשטח מרוחק מכל רקמה עירונית קיימת ועל כן תוכנן כ"עיר קטנה" עצמאית. המבנה הפורמאלי יוצר חצר כניסה לרכב מוקפת דקלים, אשר ממנה נכנסים לבניין ואל החניון התת קרקעי. הכניסה מתחברת לחלל אטריום הנפתח אל חצר פנימית המהווה אזור מנוחה לעובדים. את החצר תוחמות משני צידיה פונקציות החורגות מן הבניין בעצמו. בדרום ממוקם אולם ההרצאות של מרכז ההדרכה, ובצפון חדר האוכל של הבניין. לשתי פונקציות אלו מהווה החצר הרחבה ואפשרות לשהייה חיצונית. בחצר ניטעו עצי הדר המהווים המשך לפרדסי הסביבה שבגבול העיר רעננה.

הבניין תוכנן כבניין עמדות עבודה פתוחות יעיל במידות של 33 מטר עומק ו-60 מטר אורך. בקומה הטיפוסית גרעין קומפקטי, תנועה קומתית הסובבת אותו ומערכת גמישה של תחנות עבודה בין הגרעין לבין המעטפת החיצונית. בבניין זה השתמשנו בפעם הראשונה בישראל בחיפוי אריחי חרס בצבע הקרוב לאדמת החמרה המאפיינת את אזור הפרדסים.

המזמין: חברת קומפאק (דיגיטל)

מיקום: אזור התעשייה רעננה

שטח: 10,000 מ"ר