לחזרה הקלק שוב


היכל התרבות

2004-2015
ציבור

לאחר תהליך של מיון נבחר משרדנו לחדש את פניו של משכנה של התזמורת הפילהרמונית הישראלית.

העבודה, בהזמנת עיריית תל-אביב והנהלת התזמורת, נועדה להעלות את איכויותיו האודיו-ויזואלית של האולם, לשפר ולחדש את המבואות וחזיתות הבניין ולציידו במערכות ומתקנים המתאימים לאיכויות הופעה בנות זמננו. הבניין אמור היה להיפתח במתכונתו החדשה בעונת הקונצרטים 2006 במלאת 70 שנה לתזמורת ולמנצחה מאסטרו זובין מהטה, אך בשל הליכים סטאטוטוריים התעכב ביצועו, ולבסוף התכנון נגנז.

עבודת התכנון התחדשה בשנת 2009 בקונפיגורציה חדשה. זהו פרויקט השימור המורכב ביותר בו עסק משרדנו. במהלך התכנון נוצרה קואליציה של ארגוני שימור אשר יצרו תנאים בלתי אפשריים לעבודה, ואף הוקמה ועדה עירונית למעקב אחרי עבודתנו, אשר אמורה הייתה לאשר כל פרט, מברגי הכיסא עד עיצובו הכללי של האולם המחודש.

בתנאים אלו של העדר חופש פעולה, בחר משרדנו לפתור את השאלות הפרוגרמאתיות באמצעות בנייה חדשה תת קרקעית - תוספת של כ- 5000 מ"ר בקומה שמתחת  למפלס הרחוב. קומה זו, המיועדת בעיקר לשיפור תנאי עבודתם של חברי התזמורת, מכילה חדרי חזרות לקבוצות השונות, אזור הסבה, חדרי לימוד והרצאות ובעיקר אולם חזרות לתזמורת הפילהרמונית. כל אלו מנעו  את עיקר הצורך בשינויים במבנה העילי האיקוני, המהווה סמל מרכזי לחיי התרבות  בת"א.

האולם בן 2500 מקומות הישיבה הוא אולם רב תכליתי למגוון מופעים, החל ממופעי ריקוד עם תפאורות ועד מופעים קונצרטנטיים רבי משתתפים. כמו כן מתוכנן אולם תת קרקעי רב תכליתי בן 400 מקומות ישיבה שישמש לקונצרטים קאמריים וכאולם חזרות לתזמורת הפילהרמונית.

אולם הקונצרטים נפתח למופעים בשנת 2013.

הביצוע של האולם למופעים קאמריים מתוכנן להתחיל בראשית שנת 2015.

המזמין: עיריית ת"א - יפו והתזמורת הפילהרמונית הישראלית

מיקום: רח' הוברמן 1, תל אביב

שטח: 17,500 מ"ר

 

צילום: עמית גירון