לחזרה הקלק שוב


ננוטכנולוגיה , אוניברסיטת בן גוריון

2001-2010
חינוך

תכנון הפרויקט היה הזדמנות ללמוד וליישם ידע שבחזית המחקר הטכנולוגי המתקדם. בבניין הוקמו מעבדות מחקר למימד הננוממטר (10-9 מ') המחייב רמת דיוק ושכוך רעידות שלא נוסתה עד כה. יסודות הבניין תוכננו על פי פירסום מדעי אשר המליץ על אופן הקמתן של מעבדות מסוג זה. כך נוצקה דוברה ענקית ובתוכה בסיסים אינרטיים הנושאים את המיקרוסקופים האלקטרוניים. מעל כל אלו הותקנה רצפה מרחפת כדי למנוע זעזוע של מכשירי המדידה העדינים על ידי תנועתם של הולכי הרגל סביבם.

עיצובו של הבניין הוא שילוב הפרוגראמה באתר הייחודי על גבול גדר הקמפוס. לבניין צורת V המורכבת משתי זרועות של משרדים בחזיתות, ומעבדות מחקר סביב חצר פנימית המשרתת אותן. בראש ה-V הוקם מקום מפגש אקראי למדענים למפגשים בלתי פורמאליים, שהם חלק חשוב בתהליך החשיבה המדעית. מקום המפגש עוצב במתכונת אדריכלית המבטאת היטב את רוח התקופה העכשווית, אשר אולי תחלוף עם פיתוחו של מחקר מדעי בדרגת מזעור קטנה עוד יותר.

המזמין: אוניברסיטת בן גוריון

מיקום: קמפוס אוניברסיטת בן גוריון, באר שבע

שטח: 6,000 מ"ר

 

צילום: עמית גירון