לחזרה הקלק שוב


מדעי ההתנהגות, מכללת תל אביב - יפו

2001-2004
חינוך

הבניין היה הבניין הראשון אותו ניתן היה לבנות בשטח הקמפוס לפני השלמת תכנית הקמפוס כולו.

תכנית בניין העיר המאושרת חייבה שהבניין יבנה בכוון מזרח-מערב. בנייני הוראה הבנויים בכיוונים אלו סובלים מחשיפה רבה לשמש הבוקר וזו של אחר הצהריים. לשם כך תוכנן הבניין עם סוככי צל עמוקים הפותרים את חדירת השמש בשעות היום לכיתות. בכיוון מזרח נבנו מצחיות הצלה מבטון ורפפות אלומיניום. בכיוון מערב נבנתה על פני הספרייה סבכה עשויה עץ איפאה המהווה מקור צל בפונקציה זו. במעבדות הממוקמות מעליה חוזר מרכיב המצחייה ובקומה העליונה, המיועדת למשרדי הסגל, הופנו המשרדים בכיוון צפון-דרום אל עבר חצרות פנמיות על הגג.

הבניין הראשון בקמפוס, מטבע הדברים, צריך היה להיות "אוניברסיטה שלמה" בפני עצמה לכן הכיל מספר רב של פונקציות נוספות שלא היו נבנות לולא היה בניין זה הראשון בקמפוס. בבניין נבנתה ספרייה גדולה יחסית לצורכי המחלקה, נבנה אולם הרצאות של 170 מקומות ישיבה, מעבדה גדולה למחקר העומדת בדרישות ה FDA וקפיטריה.

המזמין: המכללה האקדמית ת"א-יפו

מיקום: רח' רבנו ירוחם 2, ת"א

שטח: 6,000 מ"ר

 

צילום: עמית גירון