צפון-מערב תל אביב

2001-2014
בינוי ערים

צפון מערב תל אביב היא הזדמנות נדירה שנקרתה למשרדנו לעצב את עתידה של העיר החשובה ביותר בישראל - תל אביב. הפרויקט הוא השטח הרחב הפנוי האחרון בתחום המוניציפאלי. זהו שטח בן כ- 1890 דונם מצפון לשדה דוב המשתרע עד הגבול עם העיר הרצליה ובין הים ממערב וכביש החוף ההיסטורי ממזרח.

לאחר הכנת חלופות ושיתוף הציבור נבחרה חלופה של המשך העיר והגרעין המטרופוליני צפונה. פירושה של החלטה זו היה שילוב של מגוון שימושים נרחב המהווה מוקד משיכה לתושבי המטרופולין כולו; כך משולבים בפרויקט כ 12,500 יחידות מגורים, כ 350,000 שטחי תעסוקה, שטחי מסחר, מוסדות ציבור ובהם אולם מופעים מרכזי, וכן פארק חוף השומר על ערכי נוף וטבע, חמש שדרות המוליכות אל האופק של הים הנשקף ממערב ומתקני ספורט מטרופולינים.

כמו כן שולבו בפרויקט חופי הרחצה הקיימים, ולאורכם טיילת חדשה אשר תציע המשך לחוויה המשותפת של תושבי העיר בנמל תל אביב. הפרויקט בנוי על רשת פשוטה של דרכים הכולאות בתוכה גושי מגורים אשר בליבם השקט מוסדות הציבור השכונתיים. כך נוצרת שיטה של עיר מודרנית סואנת וחיה המאפשרת מגורים בסביבה איכותית במרכזה.

התכנית אושרה להפקדה במרץ 2008 והיא מופקדת לציבור בימים אלו.

המזמין: עיריית תל אביב - יפו

המיקום: צפ'-מע' ת"א